Kan ik zelf mijn website maken met CMS software?

Geplaatst op 20-06-2022

Categorie: Computer en internet

Met CMS software krijgt u de mogelijkheid om uw eigen website in elkaar te zetten en aan te passen zodanig op een manier dat u zelf nauwelijks verstand van websites maken en het schrijven van HTML en CSS hoeft te hebben. U kunt met een dergelijk systeem uw website aanpassen vanuit een gebruiksvriendelijke beheeromgeving, nadat u als beheerder bent ingelogd.

In de beheeromgeving hoeft u slechts teksten in te voeren, welke op uw website in de juiste vormgeving zullen worden weergegeven door het CMS pakket. Dit betekent dat u zelf alleen bezig hoeft te zijn met de inhoud en niet zozeer met de vormgeving. Er zijn verschillende thema’s die u kunt downloaden voor het CMS programma. Ieder thema heeft een eigen vormgeving. 

Vrolijk Internet Services levert een CMS systeem dat u eenvoudig op uw webhosting pakket kunt installeren. Heeft u nog geen webhosting dan kunt u het CMS systeem van Vrolijk Internet Services samen met webhosting aanschaffen. Het CMS programma zal dan direct op uw nieuwe hostingpakket worden geplaatst en de installatie zal voor u worden uitgevoerd, zodat u de stappen voor de installatie zelf niet meer hoeft te doorlopen.

Maar wilt u het systeem zelf installeren, dan is dat niet moeilijk. De installatie bestaat slechts uit enkele schermen. Zo kunt u in het eerste scherm een titel voor uw site invoeren, samen met een beschrijving en zoekwoorden. Binnen dit scherm is alleen de titel verplicht. De gegevens voor de zoekmachines mag u in eerste instantie leeg laten en kunt u op een later tijdstip altijd aanvullen.

In een vervolgscherm stelt u de gegevens in voor de database. Als deze gegevens correct zijn ingevuld, kunt u in het scherm daarna de inloggegevens invoeren waarmee u wilt inloggen binnen de beheeromgeving. Ook kunt u hier uw e-mailadres invoeren, zodat dit e-mailadres aan uw beheerdersaccount kan worden gekoppeld.